недеља, 25. септембар 2016.

10 MAGICNIH HARI POTER UKRASA

Nemate obelezivac za svoju omiljenu knjigu? Pogledajte kako na lak i zanimljiv nacin napraviti.  Izaberite lik svog omiljenog carobnjaka ili vestice  koga ce karektarisati kosa, lice i kuca kojoj pripada. Naravno to moze biti i neki profesor. Uzmite parce tkanine i isecite glavu okruglog oblika, zatim dodajte sal i neke karakteristike na licu. Zalepite i sacekajte da se osusi. Zatim uzmite lice carobnjaka i zalepita na spajalicama. Sada imate magicni obelezivac stranica!







Zelite li svoj napitak sa Hogwarts-a? Saznajte kako ga mozete lako napraviti. Sve sto vam je potrebno jeste bocica,tempera (zavisi koj napitak zelite da napravite) cetkica i voda. U bocicu prvo sipajte malo tempere. Bocica ne treba biti napunjena i bilo bi pogodno da ima usko grlo. Zatim dosipajte vode i cetkicom razredite temperu. Cestitam,dobili ste sopstveni napitak!









Sova je vas ljubimac iz snova? Pogledajte kako mozete imati sneznu sovu u svojoj sobi. Potreban vam je samo cvrst balon bele boje, marker i malo vestackog (ili prirodnog) perja kako biste docarali lik sove.Nacrtajte upecatljive crne oci i kljun. Mozete zavezati konopac a mozete i zavezati pismo.










Kako napraviti stapic iz Harry Potter-a? Lako,uzmite drvce (preporucujem orah) Pobrinite se za to da bude ravan. Stavite lepak na stapicu. Napravite rucicu koja nece biti prekrivena lepkom. Dodajte lepak za teksturu i karakter. Ostavite ga da se osusi. Nakon toga uzmite temperu i obojite ga u braon,belu ili sivu boju. Mozete na braon stapicu dodati i zlatnu boju ili boju po izboru ako zelite da napravite svoj poseban stapic.
















Iscekujte pismo od Hogwarts-a? Zasto ga ne napravite? Uostalom sve sto vam treba je papir i crvena tempera. Uzmite papir, napisite tekst i zatim uzmite svecu. Zapalite svecu i papir polako prenosite preko svece kako bi pismo dobilo zutu boju u uglovima. Napravite kovertu ili kupite i stavite malo vise crvene boje za pecat. Neka boja bude sveza.










Leteci kljucevi? Uzmite neke stare kljuceve koji su laki i mogu izdrzati skoro nevidljiv konac. Od papira, ili od tkanine napravite leptirova krila. Zalepite na kljuceve. Zatim za kljuceve zavezite beli konac i konac zalepite tako da visi na zidu. Mozete  kljuceve staviti odmah u ulasku u vasu sobu kako bi se vas prijatelj iznenadio.











Magicne knjige? Zasrafite stalak na zidu. Zatim zalepite neku knjigu koju necete koristiti i na kojoj ce se nalazite ostale 3-4 knjige. Vama i vasim prijateljima ce liciti na letece knjige. Magicno!

























Monster book? Ovo je malo zahtevniji HarryPotter-diy ali se na kraju i ispalti. Potrebni materijali su : krzno, "braon oci", bilo koja, malo deblja knjiga, stampani naslov i lepak. Neka se krzno poklapa sa prednjom koricom knjige. Napravite malo uzvisenje (kao glava) na kome ce stajati 4 para ociju. Zatim zalepite nasolov na pocetku i kraju knjige.



















Letece svece? Uzmite tubu ( istrosena folija), obojite u belu temperu i na ivicnjaku dodajte lepak. Ostavite taj lepak da se osusi,a kasnije kao sto je prikazano na slici  obojite u belu boju. Dodajte neku deblju svecu koja pristaje tubi i zalepite. Ugasite svetla i zapalite svoje svece.




















































































Iskopirajte ovu sliku i bilo bi sjajno ako imate stampac u boji. Popunite informat i zalepite ga na zidu svoje sobe. U komentarima napisite u kojoj ste kuciiii! Ako zelite da saznate koja ste zaista kuca sajt PotterMore koj je licno napravila J K. Rowling ce vam pokazati. Ja sam u Hufflepuff-u!







12 коментара:

  1. Hi darling.Amazing post.I am a huge HP fan.
    I just opened my new blog.
    I am following you.Could you return the favor?
    Thanks

    http://peaceandloveandshimmer.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши